071-5802440 | info@meeslouwer.nl

Het bedrijf

Kwekerij Meeslouwer is in eigendom van de familie Hendriks. Bij deze familie is het kweken van planten al vele generaties traditie.

In de negentiende eeuw kweekte men op een bedrijf wat nu het centrum van Den Haag is. De producten werden rechtstreeks aan de Haagse bevolking verkocht, hoofdzakelijk groenten en bloemen.
Rond de eeuwwisseling (1900) is de familie verhuisd naar Voorburg en later naar Leidschendam, waar men na de opkomst van het veiling systeem, groenten kweekten en vermarkten via de veilingen in Veur en Delft.
Omstreeks 1980 is de huidige eigenaar Jan Hendriks verhuisd van Leidschendam naar Stompwijk en richtte daar Kwekerij Meeslouwer op.

De huidige directie bestaat uit Jan en Robbert Hendriks. Het bedrijf heeft momenteel een oppervlakte van 7 hectare. Hiervan is ruim 5 hectare kassen en de overige oppervlakte buitenveld. Gemiddeld werken er 25 medewerkers.
Het bedrijf staat al sinds de oprichting bekend vanwege de Poinsettia teelt. Daarnaast werden tomaten gekweekt. Het bedrijf is nu geheel ingericht voor de teelt van bloeiende pot- en kuipplanten en ook worden er jaarrond de exclusieve orchideeën Cambria en Miltonia geteeld.

Het bedrijf is gevestigd in Stompwijk. De ligging is ideaal ten opzichte van de drie veilingen. Omdat het bedrijf beschikt over eigen transport, kunnen klanten efficiënt beleverd worden.
Kwekerij Meeslouwer produceert producten van een hoog kwaliteitsniveau. Als geen ander weet men hier dat het kwaliteits-, prijs- én service niveau uiteindelijk bepalend is.